Γαρίδες βραστές λαδολέμονο

1 κιλό γαρίδες, νωπές ή κατεψυγμένες
1 κ. σ. αλάτι
2 >> ξύδι

Για το λαδολέμονο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1/4 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα ή πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
1/2 κ. γλ. μουστάρδα (>>)
1 κ. γλ. μαιντανό ψιλοκομμένο (>>)

Πλένω καλά τις γαρίδες, τις στραγγίζω σε τρυπητό και τις ρίχνω σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει (να τις σκεπάζει), στο οποίο έχω προσθέσει αλάτι & ξύδι. Τις σιγοβράζω για 8-15′, ανάλογα με το μέγεθος, να μαλακώσουν και κοκκινίσουν.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τις ξεπλένω, τις στραγγίζω σε τρυπητό και όταν μισοκρυώσουν τις καθαρίζω.
Αφαιρώ πρώτα τα πόδια και κατόπιν το κέλυφος και το έντερο και τις περιχύνω με το λαδολέμονο, που το έχω δουλέψει καλά να γίνει σαν κρέμα.
Πασπαλίζω με το μαιντανό.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
-Αν οι γαρίδες παραβράσουν, σκληραίνουν.

1 σκέψη για το “Γαρίδες βραστές λαδολέμονο”

  1. εύκολο,το συνόδευσαν με ρύζι,και λίγο μαρούλι.ηταν χορταστικό και γευστικό.Τι θα πρωτεινες για συνοδευτικό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *