Αρακάς κοκκινιστός

                     1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος

                     4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

                     1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

                     1/2 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

                     3/4 φλ. ελαιόλαδο

                     3 ντομάτες ξυσμένες               

                     αλάτι, πιπέρι

                            Προαιρετικά

                     1/2 φλ. μαιντανός ψιλοκομμένος

                     4 πατάτες χοντροκομμένες (στα 8 )

                     2 καρότα σε κύβους ή μισές ροδέλες

    Σε κατσαρόλα με το μισό λάδι σωτάρω τα κρεμμύδια, να ξανθήνουν, χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτω τον αρακά, να σωταρισθεί κι αυτός. Επίσης προσθέτω τις πατάτες και τα καρότα.

Σβήνω με τη ντομάτα και 1-2 ποτήρια ζεστό νερό, να μισοσκεπάζειτο φαγητό. Προσθέτω αλατοπίπερο.

 Σιγοβράζω ξεσκέπαστο για περίπου 45′-60′, μέχρι να μαλακώσειο αρακάς και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο διάστημα αυτό κουνάω την κατσαρόλα για να μην κολλήσει και προσθέτω λίγο ζεστό νερό αν χρειασθεί.

    Στο τέλος προσθέτω άνηθο και μαιντανό και βράζω 3 λεπτά ακόμα, δυναμώνοντας τη φωτιά για να πυκνώσει η σάλτσα και προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι (να πάρει μόλις μία βράση).

    Σερβίρεται όταν μισοκρυώσει.  Συνοδεύεται με τυρί φέτα ή

χωριάτικη σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *