Γαριδομακαρονάδα (1)

1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους, φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 ποτηράκι ούζο
3 ντομάτες ξυσμένες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 κ.σ. πελτέ
2 κ. σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή σκόνη)
1 κ. γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ. γλ. βασιλικός >>
1 καρότo ψιλοκομμένo
3 σταγόνες ταμπάσκο ή 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Μισοβράζω για 5′ τις γαρίδες, σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι και ξύδι. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και όταν μισοκρυώσουν τις καθαρίζω. Δυναμώνω τη φωτιά να πυκνώσει το ζουμί και το κρατάω.
Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω στο μισό λάδι κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και πιπεριά και τέλος τις γαρίδες. Σβήνω με το ούζο και όταν εξατμισθεί προσθέτω τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το γαριδόζουμο και αλατοπίπερο και σιγοβράζω σκεπασμένο 15′.
Βγάζω τις γαρίδες να μην παραβράσουν, δυναμώνω τη φωτιά και βράζω λίγο ακόμα τη σάλτσα, να δέσει.
Προσθέτω το υπόλοιπο λάδι, τις γαρίδες και τέλος τη φέτα (να μη βράσει!) και αποσύρω από τη φωτιά.
Στο μεταξύ έχω βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια.
Τα ρίχνω στην κατσαρόλα, να ανακατευτούν με τη σάλτσα.
Αδειάζω σε πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *