Κοτόπιτα με πιπεριές

1 πακ΄΄ετο φύλλο κρούστας

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος σε κομματάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι φετούλες

4 πιπεριές (πράσινη,κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλλί) σε κυβάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη

1 αβγό, ελαφρά χτυπημενο

αλάτι, πιπέρι

1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω με λίγο λάδι τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Τα βγάζω σε μπολ. Τσιγαρίζω το κοτόπουλο και το προσθέτω στο μπολ. ¨Όταν μισοκρυώσουν προσθέτω το τυρί, το μισό αβγό (κρατάω το υπόλοιπο για το φύλλο), αλάτι, πιπέρι, μοσχοκαρυδο.

Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί στρώνω τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα. στρώνω τη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα.

Χαράζω το εάνω φύλλο σε κομμάτια και αλοίφω με αβγό.

Ψήνω σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο (με αντιστάσεις) για 1 ώρα, να ροδίσει. Το βγάζω και το αφήνω 10′ να μισοκρυώσει πριν το κόψω σε κομμμάτα,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *