Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κλπ.)
½ κιλό φέτα τριμμένη
1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
½ κ. γλ. γαρύφαλλο
1 κ. γλ. θυμάρι ή ρίγανη
1 ποτήρι ζωμός κότας (ή 1 κύβος διαλυμένος σε ζεστό νερό)
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ. γλ. κάρυ
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
αλάτι, πιπέρι

Σε κατσαρόλα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τον ζωμό και σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσει (30′).
Όταν μισοκρυώσει το τεμαχίζω σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζω σε μπωλ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Κρατάω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο αυγό για το φύλλο.
Στρώνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψί τα μισά ή περισσότερα φύλλα, λαδώνοντας ελαφρά ένα – ένα.
Απλώνω και στρώνω τη γέμιση. Γυρίζω πάνω της τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνοντας ένα – ένα. Στρώνω από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ένα – ένα. Στρίβω τις άκρες και τις πιέζω ανάμεσα στην πίτα και τα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφω με αβγό. Χαράζω το επάνω φύλλο σε κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, μέχρι να ροδίσει (45′).
Κόβω σε κομμάτια όταν μισοκρυώσει (10′).

2 σκέψεις για το “Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας”

  1. Πεντ(ε)νόστιμη! Δεν έμεινε ούτε για δείγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *