Πίτα σφολιάτας με κιμά και πιπεριές

φύλλο σφολιάτας έτοιμο
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμικτος με χοιρινό)
4 πιπεριές, διάφορα χρώματα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
200 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα πχ.)
2 αυγά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. κύμινο
1/4 κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γλ.ρίγανη
1/2 φλ.μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Πλένω τις πιπεριές και τις κόβω σε κομματάκια σε ένα μπωλ.
Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα προσθέτω στο μπώλ.
Σε κατσαρόλα σωτάρω με 3 κ.σ. λάδι το περιεχόμενο του μπωλ, ανακατεύοντας.
Προσθιέτω λίγο-λίγο τον κιμά, να ροδίσει. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω μισό ποτήρι ζεστό νερό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Σιγοβράζω 20′, να εξατμισθεί το νερό και αφήνω να μισοκρυώσει.
Στο μεταξύ έχω ανακατέψει σε μπωλ τα τυριά και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα. Προσθέτω το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί στρώνω το ένα από τα 2 φύλλα και πάνω του τη γέμιση.
Καλύπτω με το άλλο φύλλο, το τρυπάω σε διάφορα σημεία με πηρούνι και το χαράζω με μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45′ περίπου, να ροδίσει.

2 σκέψεις για το “Πίτα σφολιάτας με κιμά και πιπεριές”

  1. Ωραία φαίνεται κυρ-Κωστα μου,η πιττα σου! Μου εδωσες ιδέες!!
    Να είσαι καλά, Φαίνεσαι προσεκτικός και μερακλής στη συνταγή..
    Ευχαριστούμε,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *