Ρύζι-Μπίζι (Ρύζι με αρακά)

        

1 φλ. ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)

         1 φλ. κατεψυγμένος αρακάς, βρασμένος & στραγγισμένος

         3 κ. σ. ελαιόλαδο

         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

         3 ποτήρια ζεστό νερό

1 κύβος ζωμός λαχανικών ή κότας (προαιρετικό)

         αλάτι, πιπέρι

   

Σε κατσαρόλα σωτάρω το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. λάδι.  Προσθέτω το ρύζι, να σωταρισθεί κι αυτό.

Σβήνω με 3 ποτήρια ζεστό νερό, προσθέτω τον κύβο και αλατοπίπερο και σιγοβράζω μέχρι να “πιεί” το νερό (30′).

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τον αρακά.

Προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύω και σερβίρω.

-Μπορεί να συνοδέψει ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

-Παραδοσιακό ιταλικό φαγητό, πολύ απλοποιημένο εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *