Σνίτσελ Βιενουά

4 σνίτσελ (μοσχαρίσια ή χοιρινά)
1/2 φλ. αλεύρι
2 αυγά
2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς
1/3 κ. γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
αλάτι, πιπέρι (προτιμάται φρεσκοτριμμένο)
λάδι για τηγάνισμα (αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο)

Πλένω τα σνίτσελ, τα στραγγίζω, τα χτυπάω αν χρειαστεί με σφυρί κρέατος για να λεπτύνουν και τα στεγνώνω καλά σε χαρτί κουζίνας. Τα αλευρώνω όλα μαζί σε μπωλ με το αλεύρι.
Βουτάω ένα-ένα σνίτσελ σε δεύτερο μπωλ, όπου έχω χτυπήσει τα αυγά με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και μετά το κυλάω σε βαθύ πιάτο όπου έχω βάλει τη φρυγανιά, να κολλήσει πάνω του και να το καλύψει καλά όλο.
Τα τηγανίζω ένα-ένα σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με άφθονο, πολύ καυτό λάδι, 1′-3′ από την κάθε πλευρά, να χρυσοκοκκινίσουν και τα βγάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σερβίρονται ζεστά, με πατάτες πουρέ ή τηγανητές ή πατατοσαλάτα και σαλάτα μαρούλι ή λαχανικά σωτέ.

-Μπορώ να μην τα τηγανίσω αμέσως, αλλά να τα διατηρήσω στο ψυγείο, καλυμμένα με το αυγό και τη φρυγανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *