Σπανακόπιτα κουρού εύκολη

φύλλο κουρού έτοιμο
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1/2 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
200γρ. τρίμμα φέτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Ξεπαγώνω και στραγγίζω το σπανάκι σε τρυπητό.
Πλένω, στραγγίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα βάζω σε λεκάνη. Προσθέτω τη φέτα, μοσχοκάρυδο, λάδι, αυγά (κρατάω λίγο αυγό για το φύλλο) και αλατοπίπερο. Στίβω καλά με τα χέρια το σπανάκι λίγο-λίγο και το ρίχνω στη λεκάνη. Ανακατεύω καλά τη γέμιση με μια κουτάλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο C.
Λαδώνω ελαφρά το ταψί και απλώνω το ένα από τα 2 φύλλα κουρού, τεντώνοντάς το με την παλάμη να καλύψει το ταψί.
Ρίχνω πάνω του τη γέμιση και τη στρώνω ομοιόμορφα.
Απλώνω πάνω της το άλλο φύλλο κουρού.
Το αλείφω με το υπόλοιπο αυγό και το χαράζω σε κομμάτια.
Ψήνω μέχρι να χρυσοκοκκινίσει (45′) και τη βγάζω από το φούρνο.
Την κόβω σε κομμάτια όταν μισοκρυώσει (10′).
Σερβίρεται ζεστή, τρώγεται όμως και κρύα.

-Προσοχή στο αλάτι, γιατί έχει και η φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *