Φαγκρί φούρνου

Το φαγκρί είναι νόστιμο ψάρι, κατάλληλο για φούρνο και υπάρχει και καθαρισμένο ιχθυοτροφείου.

1 φαγκρί, φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 κολοκυθάκια σε λοξές λεπτές φετούλες
1 καρότο >>
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
3 κλωνάρια μαιντανός
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κ. σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζω και πλένω το ψάρι. Το αλατοπιπερώνω και βάζω στην κοιλιά του τα μυρωδικά. Το βάζω μαζί με τα λαχανικά σε πυρέξ και προσθέτω λεμόνι, κρασί, λάδι και ρίγανη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 45′, γυρίζοντά το ενδιαμέσως μία φορά και από την άλλη πλευρά.

-Αντί για φαγκρί μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλο ψάρι (λαυράκι, τσιπούρα, σαργός, συναγρίδα κλπ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *