Χταπόδι βραστό λαδορίγανη

Με μυτερό μαχαίρι αφαιρώ το δόντι και τα μάτια. Γυρίζω τη σακούλα της κοιλιάς ανάποδα και την καθαρίζω.
Το πλένω καλά, το στραγγίζω και το βάζω ολόκληρο σε κατσαρόλα με 1/2 ποτήρι κρύο νερό, χωρίς αλάτι.
Βράζω για 1 1/2 ώρα, να μαλακώσει (σε χύτρα ταχύτητος 30′).
Το βγάζω, χύνω το ζουμί (ή το κρατάω για άλλο φαγητό (πχ χταπόδο με μακαρονάκι κοφτό) και όταν μισοκρυώσει το κόβω σε κομμάτια.
Το βάζω σε μπωλ, το περιχύνω με λαδόξυδο (1/2 φλ. ελαιόλαδο με 2-3 κ.σ. ξύδι) και το πασπαλίζω με φρεσκοκομμένο πιπέρι και ρίγανη (ή και μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο).
Το αφήνω να κρυώσει και να “τραβήξει” πριν σερβιρισθεί.

-Το κατεψυγμένο χταπόδι μαλακώνει σε λιγότερη ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *