Ψαρόσουπα ρύζι αυγολέμονο

1 ή περισσότερα ψάρια για βραστά
πατάτες
καρότα
κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 ματσάκι σέλινο
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ρύζι γλασέ (1 1/2 κ. σούπας για κάθε άτομο)

Προαιρετικά
μαιντανός πολύ ψιλοκομμένος
κρουτόν

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια (ο χυμός)

Καθαρίζω και πλένω τα λαχανικά και τα βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που να τα σκεπάζει, να σιγοβράσουν σκεπασμένα.
Οταν μαλακώσουν (20’περίπου) προσθέτω τα ψάρια που έχω ήδη καθαρίσει, κρασί, αλατοπίπερο και βράζω για άλλα 20′ με ανοιχτή την κατσαρόλα, για να φύγει η μυρωδιά των ψαριών.
Με τρυπητή κουτάλα βγάζω χωριστά τα ψάρια και τα λαχανικά.
Περνάω τον ζωμό από ψιλό σουρωτήρι και τον ξαναρίχνω στην κατσαρόλα.
Προσθέτω βραστό νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω και βράζω για 15′-20′, να μαλακώσει.
Προσθέτω το λάδι και ανακατεύω, να πάρει μία βράση.
Φτιάχνω αυγολέμονο, χτυπώντας τα αβγά με το χυμό λεμονιού και <<αβγοκόβω>> τη σούπα.
Σερβίρεται αμέσως αχνιστή, σε σουπιέρα.

-Συνοδεύεται με λεμόνι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
-Μπορώ να την πασπαλίσω με λίγο μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο ή και να προσθέσω κρουτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *