Moσχάρι κοκκινιστό με αρακά

1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό αρακά, φρέσκο (καθαρισμένο) ή κατεψυγμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (ή 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
1/2 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ξυσμένες (ή 1 κουτί κονκασέ)
3 πατάτες σε μικρά κομμάτια (στα 8)
2 καρότα σε μισές ροδέλες
1/2 κ. γλ. θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)
1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο (>>)
1 ποτηράκι κρασί άσπρο (>>)
1 φύλλο δάφνης (>>)
αλάτι, πιπέρι

Σε κατσαρόλα σωτάρω τα κρεμμύδια με το μισό λάδι, να ξανθήνουν, χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτω τον αρακά, τα καρότα και τις πατάτες, να σωταρισθούν καλά. Τα βγάζω σε μπωλ.
Προσθέτω στην κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζω το κρέας, γυρίζοντάς το να ροδίσει.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω τη ντομάτα, 2 ποτήρια ζεστό νερό, δάφνη και αλατοπίπερο και σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσει (2 ώρες).
Προσθέτω στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του μπωλ, τον άνηθο και το θυμάρι και σιγοβράζω σκεπασμένο 45′ ακόμα, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Στο διάστημα αυτό κουνάω την κατσαρόλα για να μην κολλήσει και προσθέτω λίγο ζεστό νερό αν
χρειασθεί.
Προσθέτω τον μαιντανό να βράσει 3’και τέλος το υπόλοιπο λάδι, να πάρει μόλις μια βράση.

-Σε χύτρα ταχύτητας αρκούν 40′ για το κρέας.
-Oι πατάτες και τα καρότα δεν είναι απαραίτητο να σωταρισθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *