Γίγαντες φασολάδα με παστό χοιρινό

500 γρ. γίγαντες

200 γρ. παστό χοιρινό Καλαμών σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι φετούλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. σέλινο χοντροκομμένο

2 καρότα σε μισoφέγγαρα

2 κ.σ. ντοματοπελτές

1 κ.γλ. μπούκοβο καυτερό

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζω τους γίγαντες από βραδύς (12 ώρες τουλάχιστον) σε νερό που να τους σκεπάζει. Τους ξεπλένω και τους στραγγίζω.

Τους βάζω σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλατοπίπερο και το λάδι. Σιγοβράζω με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν (2 1/2 ώρες, σε χύτρα ταχύτητας 40′). Ξεσκεπάζω, προσθέτω ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ανακατεύω και βράζω λίγο ακόμα να χυλώσουν.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *