Ζυγούρι γάστρας με πατάτες

2 κιλά ζυγούρι (χεράκι)

6 πατάτες, σε χοντρά κομμάτια

4 καρότα, σε ραβδάκια

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ. σ. ρίγανη

2 κλαράκια δεντρολίβανο

1 λεμόνι (ο χυμός)

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι

Πλένω και στραγγίζω το κρέας. Το βάζω στη γάστρα, μαζί με τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, μουστάρδα, σκόρδο, το λάδι , τον χυμό λεμονιού και μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 2 1/2 ώρες, να μαλακώσει. Ξεσκεπάζω και ψήνω άλλα 15’, να πάρει χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *