Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι (2)

1 κιλό  μοσχάρι σπάλα σε κομμάτια

500 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

½ φλ. ελαιόλαδο

½ κ. γλ. κανέλα (προαιρετικό)

αλάτι, πιπέρι

1 φλ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα)

Πλένω και στραγγίζω το κρέας.

Το τσιγαρίζω με το λάδι, γυρίζοντάς το. Προσθέτω κρεμμύδι και σκόρδο.

Τέλος προσθέτω τη ντομάτα, 2 ποτήρια ζεστό νερό, κανέλα και αλατοπίπερο. Σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσει (1 ½ – 2 ώρες , σε χύτρα ταχύτητας 30’).

Εναλλακτικά, για να μη κολλήσει, μπορώ να κάνω το τσιγάρισμα σε τηγάνι και να αδειάσω το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα να βράσει, ως άνω.

Έχω προθερμάνει το ταψί στο φούρνο, στους 200ο με αντιστάσεις. Αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί και βάζω στην κατσαρόλα  νερό να βράσει. Προσθέτω αλάτι και το κριθαράκι και βράζω με ανοιχτή την κατσαρόλα για 10΄. Αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί με το κρέας, ανακατεύω και ψήνω για 20΄.

-Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με πιπέρι και με τυρί (ή με το τυρί χωριστά).

-Προσοχή να μη λασπώσει το κριθαράκι, αλλά να μείνει ζουμερό και σπυρωτό με τη σάλτσα του και να σκεπάζει το κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *