Καγιανάς παραδοσιακός Μεσσηνίας

         4 αυγά

         4 ώριμες ντoμάτες, χοντροκομμένες

         2 κ.σ. ελαιόλαδο

         1/2 φλ. τυρί σφέλα Μεσσηνίας (ή φέτα), χοντροκομμένο

         1 λουκάνικο χωριάτικο (Καλαμών με πορτοκάλι), σε χοντρές φέτες (προαιρετικό)

         1 κρεμμύδι φετούλες (προαιρετικό)

         200 γρ. παστό χοιρινό Μεσσηνίας, σε μικρά κομμάτια

1/2 κ.γλ. ρίγανη (προαιρετικό)

    Τηγανίζω σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο λάδι το λουκάνικο & το παστό και τα βγάζω σε ένα πιάτο. Πετάω το λίπος.

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζω σε 2 κ. σ. λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτω τη ντομάτα και σιγοβράζω, να εξατμισθούν τα υγρά.  Λιώνω τη ντομάτα με ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτω το παστό, το λουκάνικο και το τυρί. Σπάζω τα αβγά στο τηγάνι και ανακατεύω ελαφρά κυκλικά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να πήξουν (δεν τα χτυπάω). 

Αν θέλω, πασπαλίζω με λίγη ρίγανη.

Αλάτι και πιπέρι δεν χρειάζεται, ούτε άλλα μυρωδικά (έχουν το παστό, το λουκάνικο και η σφέλα).

    Σερβίρεται αμέσως, ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *