Κινέζικες τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου

12 φτερούγες κοτόπουλου (1.5 κιλό περίπου)

λάδι για το τηγάνισμα ( ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)

Για τον χυλό (κουρκούτι)

4 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ. γλ. μπέηκιν πάουντερ

1 αυγό

αλάτι, πιπέρι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

3 κ. σ. σόγια σως

1 κ. σ. τζίντζερ σκόνη

1/2 κ. γλ. σκόρδο σκόνη

1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα

1κ. σ. ξύδι

1 κ.σ. μέλι

αλάτι, πιπέρι

Πλένω και καθαρίζω τις φτερούγες. Κόβω και πετάω τις άκρες. Στραγίζω.

Σε γουώκ ή τηγάνι ζεσταίνω άφθονο λάδι.

Βουτάω μία-μία φτερούγα στο χυλό και τις τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν (7′-10 ‘).

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω για 10′ τα υλικά της σάλτσας, να πυκνώσει. Ρίχνω στη σάλτσα μία-μία φτερούγα και τη βγάζω αμέσως.

Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με άσπρο μακρύκοκκο βραστό ρύζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *