Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια και μυζήθρα (Μεσσηνία)

1 κοτόπουλο (με την πέτσα του) σε κομμάτια (μερίδες)
500 γρ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο 3) 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο 3 νομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 κ. σ. πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας (ή ½ κ.γλ. σκόνη)
1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
3 κόκκοι (ή 1/2 κ γλ. σκόνη) μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης αλάτι, πιπέρι
1 φλ. τριμμένη ξερή μανουρομυζήθρα

Πλένω και σουρώνω το κρέας.

Το τσιγαρίζω με λίγο λάδι, γυρίζοντάς το να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό και τέλος το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα, τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό και τα μυρωδικά. Προσθέτω ζεστό νερό να το μισοσκεπάζει και αλατοπίπερο και σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει και να πυκνώσει η σάλτσα του (1 ώρα περίπου).

Στο μεταξύ έχω βράσει σε αλατισμένο νερό και σουρώσει τα μακαρόνια.

«Καίω» στην κατσαρόλα που τα έβρασα λίγο λάδι, προσθέτω λίγη μυζήθρα και όταν χρυσίσει προσθέτω τα μακαρόνια και ανακατεύω. Τα αδειάζω σε πιατέλα, τα  πασπαλίζω με μυζήθρα και βάζω πάνω τους το κρέας με τη σάλτσα του.

-Για πολύ ελαφρότερο φαγητό, μπορώ να χησιμοποιήσω φιλέτο στήθος ή μπούτι, φρέσκες ντομάτες και να παραλείψω σκόρδο, κρασί, πελτέ και μυρωδικά.

2 σκέψεις για το “Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια και μυζήθρα (Μεσσηνία)”

  1. Συγχαρητήρια! Αριστες συνταγές από κάθε άποψη με γευστικότατο αποτέλεσμα!
    Μού έχετε λύσει και τό καθημερινο γρίφο « Τί θα φάμε, σήμερα;»
    Σας είμαι υπόχρεη!

  2. Ευχαριστώ πολύ κυρία Ευγενία, χαίρομαι που σας αρέσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *