Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για τη γέμιση:

κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 αυγά
1 1/2 φλ. τυρί φέτα τριμμένο
1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κλωνάρι σέλινο
1 φύλλο δάφνης
2 γαρύφαλλα
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζω το κοτόπουλο και αφού το ξαφρίσω, προσθέτω το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, με μπηγμένα τα γαρύφαλλα και λίγο αλάτι και σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσει (40′).
Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και πετάω τα γαρύφαλλα και το δαφνόφυλλο.
Οταν μισοκρυώσει το τεμαχίζω σε μικρά κομματάκια και το βάζω σε μεγάλο μπώλ. Προσθέτω το κρεμμύδι λιωμένο, το τυρί, τα μυρωδικά και 1 φλ. ζωμό (κρατάω τον υπόλοιπο για άλλο φαγητό), τα αβγά (κρατάω λίγο για το φύλλο), αλάτι και πιπέρι.

Για το φύλλο:

400 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. ξύδι
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
1 1/4 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1/2 φλ. αλεύρι (ή νισεστές)
για το “άνοιγμα” του φύλλου

Σε μεγάλο μπώλ ρίχνω το αλεύρι. Ανοίγω στη μέση μια λακουβίτσα, όπου και ρίχνω το νερό και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω ζυμώνοντας με τα χέρια ή με μίξερ για 10′ περίπου, ώστε να γίνουν μια λεία, μαλακή και ελαστική μπάλα, που να μην κολλάει στα χέρια (αν κολλάει, προσθέτω αλεύρι).
Την αφήνω να σταθεί 1 ώρα, σκεπάζοντας τη λεκάνη με πετσέτα (ή στον σβηστό φούρνο). Τη χωρίζω σε 2 κομμάτια (μπαλάκια), ένα για κάθε φύλλο. Τα ανοίγω ένα-ένα σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη, σε τραπέζι πασπαλισμένο με νισεστέ ή αλεύρι.

Σε λαδωμένο ταψί απλώνω το ένα φύλλο. Πάνω του στρώνω τη γέμιση και καλύπτω με το άλλο φύλλο. Το αλείφω με λίγο λάδι και αυγό και το χαράζω ελαφρά σε κομμάια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45′. Την τεμαχίζω αφού μισοκρυώσει (10′).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *