Μικρά κοντοσούβλια φούρνου

1/2 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα),
σε μικρά κομμάτια (3.5 εκ.)
2 κρεμμύδια στα 4
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη,
κίτρινη) σε τετράγωνα κομμάτια
2 μικρές ντομάτες στα 4 (προαιρετικό)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ. σ. ρίγανη
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικό)
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
αλάτι, πιπέρι

Πλένω και τεμαχίζω το κρέας.
Το βάζω σε γυάλινο μπώλ και το ανακατεύω καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνω σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο 4 ώρες τουλάχιστον, να μαριναριστεί.
Περνάω σε 2 κοντές (γιαυτό και η ονομασία) σούβλες (μεταλλικές ή μεγάλα καλαμάκια) τα κομματάκια του κρέατος, εναλλάξ με κρεμμύδι, ντομάτα και πιπεριά, σαν μεγάλα σουβλάκια.
Τα βάζω σε σχάρα πάνω σε ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου, προθερμασμένου στους 200ο C, και τα ψήνω σκεπασμένα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Μετά 60′ αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, τα γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο στους 180ο με αέρα για άλλα 30΄, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδίσουν χωρίς να ξεραθούν.

-Σερβίρεται ζεστό, με άσπρο ρύζι και λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *