Μπρόκολο ωγκρατέν με ροκφόρ

1 μπρόκολο, βρασμένο και τεμαχισμένο
ροκφόρ ή μπλέ τυρί 80 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη 1/2 φλ.
έμεντάλ τριμμένο 1 φλ.
πάπρικα γλυκιά ½ κ. γλ. (προαιρετικό)
αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα μπεσαμέλ
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
500 γρ.γάλα

Ετοιμάζω αραιή κρέμα μπεσαμέλ με βούτυρο & αλεύρι, χωρίς αυγά. Προσθέτω αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι και το πιπέρι, γιατί έχουν και τα τυριά) πάπρικα και το περισσότερο μέρος από τα τριμμένα τυριά.
Σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ στρώνω λίγη μπεσαμέλ και πάνω της βάζω το βρασμένο μπρόκολο και κομματάκια ροκφόρ.
Καλύπτω με τη μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνω 45’ στους 200ο, να χρυσοκοκκινίσει χωρίς να ξεραθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *