Ρυζότο με ανάμεικτα λαχανικά

2 φλ. ρύζι Καρολίνα (ή αρμπόριο), πλυμμένο και στραγγισμένο
250 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότα, φασολάκια,
αρακάς, καλαμπόκι, πιπεριά κλπ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν δεν περιέχεται στα λαχανικά)
3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ζωμός λαχανικών (ή 1 κύβος λαχανικών)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας, να σωταρισθεί και αυτό. Προσθέτω λίγο-λίγο, καθώς απορροφάται από το ρύζι, 4 ποτήρια ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο.
Βράζω ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να “μελώσει”, αλλά να παραμείνει σπυρωτό (20′ περίπου).
Προσθέτω τα λαχανικά, βρασμένα και στραγγισμένα και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύω με πηρούνι και αποσύρω από τη φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό, γαρνιρισμένο με φετούλες λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *