Πρασσόπιτα

φύλλο σπιτικό ή έτοιμο (κρούστας)
1 κιλό πράσσα ψιλοκομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
½ κιλό φέτα
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβω και τσιγαρίζω σε λίγο λάδι το πράσσο και το κρεμμύδι. Τα ρίχνω σε  λεκάνη και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, το μισό λάδι, αυγά (κρατάω το υπόλοιπο λάδι και λίγο αυγό για τα φύλλα).
Ανακατεύω καλά τη γέμιση.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ο C.
Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί απλώνω και λαδώνω ελαφρά ένα-ένα τα μισά ή
περισσότερα φύλλα.
Ρίχνω τη γέμιση και τη στρώνω ομοιόμορφα. Γυρίζω πάνω της ένα-
ένα τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνοντάς το. Στρώνω ένα-ένα και τα
υπόλοιπα φύλλα και τέλος γυρίζω στριφτά τις άκρες των φύλλων
που εξέχουν, τις λαδώνω και τις σπρώχνω ανάμεσα στην πίτα και το ταψί.
Αλείφω με το αυγό και χαράζω σε κομμάτια.
Βάζω το ταψί στην κάτω θέση, για να ψηθούν καλά τα κάτω φύλλα και
μετά 30′ στη μεσαία (σύνολο 60′ περίπου), μέχρι να πάρει σκούρο
χρυσοκάστανο χρώμα.
Τη βγάζω από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια όταν μισοκρυώσει (10′).
Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *