Ψάρι φιλέτο φούρνου λεμονάτο

1 κιλό κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού (πχ μπακαλιάρος,
πέρκα, κοκκινόψαρο κλπ)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κρεμμύδι φετούλες
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο
2 κ. σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
1 φύλλo δάφνης
1 πράσινη πιπεριά σε φετούλες (προαιρετικά)
1 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ (>>)
1 κ.σ. μουστάρδα (>>)
αλάτι, πιπέρι

Ξεπαγώνω, πλένω και στραγγίζω καλά το ψάρι.
Το βάζω σε μπωλ με λεμόνι, λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη, κρασί, δάφνη, μαιντανό, κρεμμύδι κλπ και το αφήνω να μαριναριστεί 1/2 ώρα.
Το βάζω σε πυρέξ, μαζί με τη μαρινάδα.
Ψήνω σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C για 30′ και στη συνέχεια στους 180ο C για άλλα 15′ (σύνολο 45′ περίπου).
Σερβίρεται ζεστό. Συνοδεύεται με χόρτα ή βραστά λαχανικά.
-Προσοχή, όχι πολλά νερά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *