Kιμαδόπιτα κουρού

φύλλο κουρού έτοιμο (για πίτες)
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλ. τρίμμα φέτας
½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
½ κ. γλ. κανέλα
1 κ. σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
αλάτι, πιπέρι

Σε μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζω σε 4 κ. σ. λάδι το κρεμμύδι να μαραθεί και προσθέτω βαθμιαία τον κιμά να τσιγαριστεί.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω τον ντοματοπελτέ, λίγο ζεστό νερό, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και σιγοβράζω σκεπασμένο για 20’.
Όταν μισοκρυώσει ο κιμάς τον ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο αυγό για το φύλλο.
Στρώνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψί το ένα από τα 2 φύλλα κουρού. Στρώνω πάνω του τη γέμιση και πάνω της το άλλο φύλλο.
Αλείφω με το υπόλοιπο αβγό, χαράζω σε κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, να ροδίσει (45′).
Την κόβω σε κομμάτια αφού κρυώσει (15’).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *