Όσο μπούκο (μοσχαρίσιο κότσι κοκκινιστό)

4 φέτες από μοσχαρίσιο κότσι, με κόκκαλο και μεδούλι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
½ φλ. αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 καρότο σε ροδέλες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες (ή ένα κουτί κονκασέ)
2 κ. σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
1 χοντρό κλωνάρι σέλινο (ή σέλερυ) ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνη
5 φύλλα φασκόμηλο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 ποτηράκι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι

Πλένω και στεγνώνω σε χαρτί κουζίνας τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω και τα αλευρώνω, τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι.
Σε κατσαρόλα τα τσιγαρίζω στο λάδι, γυρίζοντάς τα και όταν χρυσοκοκκινίσουν τα βγάζω. Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα λαχανικά (μαιντανό και σέλινο) ψιλοκομμένα.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω τη ντομάτα, 1 ποτήρι ζεστό νερό, τα μυρωδικά (δεντρολίβανο,δάφνη,
φασκόμηλο, ρίγανη) και αλατοπίπερο.
Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτω τα κομμάτια του κρέατος. Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να αρχίσει να ξεκολλάει από το κόκκαλο (2 ώρες περίπου), κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειασθεί. Τέλος ξεσκεπάζω και δυναμώνω τη φωτιά για να πυκνώσει η σάλτσα, προσέχοντας να μην κολλήσει.
Σερβίρεται ζεστό, με άσπρο ρύζι ή πατάτες (τηγανητές ή πουρέ) ή μακαρόνια, κριθαράκι κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *