Κότσι μοσχαρίσιο φούρνου λεμονάτο με πατάτες

4 φέτες από μοσχαρίσιο κότσι (με κόκκαλο και μεδούλι)

5 πατάτες στα 4 ή 8

1 λεμόνι (ο χυμός)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (ή 1/2 κ.γλ. σκόνη)

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180οC (με αντιστάσεις). Βάζω σε ταψί τις φέτες του κρέατος. Γύρω τους βάζω τις πατάτες.
Πασπαλίζω με αλατοπίπερο, ρίγανη, λεμόνι, λάδι, σκόρδο, ανακατεύω και προσθέτω το δαφνόφυλλο, το κρασί και μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Σκεπάζω το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνω για 1 1/2 ώρα, ξεσκεπάζω και ψήνω άλλα 15′, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Σερβίρονται ζεστά, με τις πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *