Aρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια

1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (χεράκι) σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί άσπρο (προαιρετικό)

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ

1 φλ. ελαιόλαδο

1/2 κ. γλ. κανέλα

αλάτι, πιπέρι

1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια Νο 6

1/2 φλ. τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο κλπ)

Πλένω και στραγίζω το κρέας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρέας, γυρίζοντά το. Προσθέτω το κρμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα και τον πελτέ, αλατοπίπερο, κανέλα και ζεστό νερό να το μισοσκεοπάζει. Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να τρυπιέται εύκολα με το πηρούνι (1 1/2 ώρα περίπου).

Σερβίρεται ζεστό, με μακαρόνια και τυρί τριμμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *